The Genealogy Page of Jorge Heredia and Heleen Sittig

Levie Cohen

[3521]

ABT 1650 - ____

  • BIRTH: ABT 1650
  • BURIAL: 7 Sep 1718, Muiderberg
Family 1 : Clara Joseph
  • MARRIAGE: ABT 1675
  1. +Nathan Levie Cohen van Fontain
  2. +Jacob Levie Cohen
  3. +David Levie Cohen
  4. +GabriŽl Levie Cohen

[3521]
De familieoverleveringen vertellen dat de naam Thijn afkomstig is van het plaatsje Tyn. Er zijn 2 plaatsen met de naam Tyn t.w.:
Tyn-Nad-Vitavou, gelegen aan de rivier Vitava = Moldau en
Horsovsky-Tyn, in het Bohemerwoud.

De Moldau stroomt door Praag. Deze rivier volgend door het land van Bohemen, richting de oosterijkse grens, passert de stad Pisek. Daar waar de Moldau en de rivier Luznice elkaar kruisen, ligt, ver van de grote weg, het kleine plaatsje Tyn-Nad Vit avou. Het plaatje Horsovky-Tyn ligt in het Bohemerwoud aan de weg van Pilzen naar Domaslice aan de Duitse grens. Het is nog niet bekend in welke periode een van de voorvaderen, met of zonder familie, richting Nederland kwam.
De oudste bekende stamvader is Levie. Deze Levie was geen Leviet. Hij behoorde tot de stam van de Kohaniem. Aan het einde van de reis is hij neergestreken in Maarssen of Maarsseveen. Hier bleven zijn zonen wonen en werden zijn kleinkinde ren geboren. Hiervandaan zijn ze uitgewaaierd over heel Nederland. Van Zaandam, Haarlem en Amsterdam tot de kleinste dorpen van de Hoeksewaard en het Westland. Levie, de stamvader, was slager en vele generaties oefenden dit beroep uit. De nazate n (anno 1998) kozen over het algemeen een ander beroep. Maar allen die dragers zijn van de naam van Thijn, van Tijn, van Teijn, van Tuijn, Fonteijn, Fanteijn of hoe de spelling ook moge zijn hebben Levie ha Cohen uit Tyn-Nad-Vitavou of Horsovky-Tyn als stamvader.

Source: Dutch Jewry Database